zaterdag 30 mei 2009

Noordwijk en zijn Loggers door W.J. Varkevisser

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat 'De Bomschuit' van buurman Willem Varkevisser bijgaande tekst overhandigd kreeg. Willem was altijd hard aan het werk om zijn vrije tijd te besteden aan het onderzoek naar de origine van de vissersplaats Noordwijk. Voor de mooie resultaten die hij daar bij bereikte zijn we veel dank aan hem verschuldigd. Helaas betreuren wij zijn veel te vroege overlijden. Daarom nu als digitaal eerbewijs: Noordwijk en zijn Loggers door W.J. Varkevisser


woensdag 27 mei 2009

Lerwick en een Noordwijkse dominee


Ook de Noordwijkse Ds.N.H.Koers verleent medewerking aan de bijeenkomst voor vissers. De avond gehouden in 1912 mét mooie lichtbeelden over de stad Lerwick .

donderdag 21 mei 2009

Hemelvaart


Op zomaar een Hemelvaartzondag in mei past deze plaat van Willy Sluiter. Katwijkse vrouwen op haar zondags. Mooi! Verschrikkelijk mooi!!

dinsdag 12 mei 2009

Kapitein Mooijekind van Londen naar Amsterdam

1816.Volgens een brief van Noordwijk aan Zee van den 11 Januarij, was aldaar dien namiddag circa ten 2 uuren lek op strand geraakt, het Bomschip Maria Elisabeth, Kapt. J. of T. Mooijenkind, met Manufacturen en Zaad, van Londen naar Amsterdam, men dagt nog dien avonden den Lading te bergen.

zondag 3 mei 2009

Noordwijk Reddingsbootdag 2009


Vandaag neemt 'De Bomschuit' u mee naar de Open Dag 2009 van de Noordwijkse Reddingsbrigade. Vaar mee! En.... geniet van de kustlijn en Noordwijk.