donderdag 27 augustus 2009

Parkeergelegenheid aan de horizon


Om deze foto in volle glorie te aanschouwen kunt u het beste een Leidsch Dagblad van 27 augustus 2009 aanschaffen. Of zelf even naar de horizon gaan turen in Katwijk of Noordwijk. Het staat een beetje vreemd, zo'n zee vol met schepen aan de einder. De einder zonder is toch veel mooier.

zondag 23 augustus 2009

The Druid of Greenock


[Greenock naar een schilderij van J.A. Grimshaw ]

In een artikel in de krant over de stichter van Katwijk als Kuuroord de Gemeentearts Hermanus Philippus Polijn Büchner komt 'De Bomschuit'de naam tegen van een boot die voldoet aan de omschrijving van een Onbekend Driemastschip 1855 !

Onbekend Driemastschip 1855


Een onbekend schip is vergaan tussen Katwijk en Noordwijk. De Katwijkse redders zien kans 4 van de 18 opvarenden te redden. Twee Javaners worden in bewustenloze toestand aan wal gebracht. De redders:
J.D. en C. van Duivenbode, C. Guyt, C. de Vreugd, J. van Rijn, C. van der Plas, G. van der Zwart en A. Vooys.
Er gaan geruchten rond dat er bij het redden van drenkelingen in het verleden van concurrentie sprake was tussen de buurdorpen Noordwijk en Katwijk. Als veel latere tegenhanger de Noordwijkse redder J. van Kan. Op een schilderij. Wie kent het? Wie kent de naam van de schilder? Ben benieuwd naar antwoorden.